Over Maurice

 

De architectenbranche is de laatste tien jaar sterk veranderd. Door de crisis zijn veel bureaus omgevallen. De sector is uitgedund maar nu weer sterker dan ooit. Er is een tekort aan goede ervaren krachten die zo kunnen inspringen op jouw project.

Schouders eronder en vooruit

Daarom stel ik me graag aan je voor. Ik ben Maurice van Dinther, een zeer ervaren Revit modelleur en BIM coördinator. Toen ik in 2013 gedwongen thuis kwam te zitten, maakte ik van de nood een deugd. Ik nam het heft in eigen hand en richtte bouwkundePro op.

Ik had net mijn eerste twee 3D projecten in Revit uitgewerkt bij AGS Architecten. Dat was nog lang geen BIM, maar toch… Er was potentie die uitgebouwd kon worden. Op 5 februari 2013, mijn zesendertigste verjaardag, werd bouwkundePro officieel vastgelegd bij de KvK.

Vaste grond

Van één van mijn toenmalige opdrachtgevers kreeg ik die zomer de opdracht om het lopende loondienst-project af te maken onder mijn eigen vlag. Vervolgens zag BiermanHenket Architecten de voordelen van een flexibele schil, waardoor ik vaste grond onder mijn voeten kreeg als startende ondernemer.

Bij Inbo werd de kans geboden om een langere periode aan een project te werken, de nieuwbouw van de Rabobank in Eindhoven. Een project van een paar jaar, mede door de inmiddels aantrekkende markt.

Ontwikkelen van BIM en ondernemerschap

Naast het combineren van mijn bouwkundige ervaring met mijn affiniteit voor architectuur, kwamen er nog twee pijlers bij die het werk zo leuk maken. Het ontwikkelen van BIM vaardigheden: het steeds intelligenter opzetten van modellen. En het ondernemerschap: altijd kansen zien, je talent inzetten en vooruit kijken.

Ik ben dan ook niet alleen bouwkundig Revit modelleur en BIM coördinator, maar schrijf ook graag artikelen voor bouwkennisblog. Bij voorkeur over wat me bezig houdt in mijn werk of wat me inspireert. Mijn presentatie tijdens de BIM Praktijkdag in 2017 is een mooi voorbeeld van kennis delen en ondernemerschap: de Rabobank was niet alleen een mooie praktijkcase, maar ook een manier om jezelf op de kaart te zetten.

Ervaring bij meerdere bureaus

Ondanks dat ik bij Inbo inmiddels al toe ben aan mijn tweede vervolgproject, vormen ook andere bureaus een deel van mijn werkveld. Zo heb ik bij Wiegerinck Architecten een aantal maanden gemodelleerd aan het VUmc Imaging Center in Amsterdam. En voor DP6 Architectuurstudio een mooie bijdrage geleverd aan het BIM model van twee scholen. Voor Stam + De Koning modelleerde ik aan Space-S, een prijswinnend woningbouwcomplex in Eindhoven.

De diversiteit van meerdere bureaus en de verschillende opgaven maakt dat ik veel bij leer in korte tijd. Steeds meer ervaringen rijker, steeds meer inspiratie, en steeds beter in mijn vak. De aanbevelingen spreken wat dat betreft boekdelen. En daar doe je het voor…

Is je interesse gewekt, bel 06 – 1553 1353 of mail mij dan gerust.
Wie weet kan ik je helpen en werken wij binnenkort samen.