Kilometeradministratie zonder moeite bijhouden

kilometeradministratie

De kilometeradministratie, één van de minst leuke kanten van het ondernemerschap. Het bijhouden van kilometers schoof ik steeds voor me uit, tot het echt niet meer kon. Maar nu heb ik het ei van Columbus gevonden, al zeg ik het zelf. Een manier om de kilometeradministratie snel, feilloos, kosteloos en moeiteloos te doen.

De regels

Elke zakelijke rit die je maakt moet je bijhouden. Zo kun je € 0,19 per kilometer aftrekken van je winst. Alleen is het niet de bedoeling om het aantal kilometers op te schrijven, maar de kilometerstanden waaruit deze aantallen zijn te herleiden. Die moet je dus vastleggen.

Smartphone

Eén van de tips die ik kreeg van mijn boekhouder is om een schriftje in de auto te bewaren om daarin de kilometerstanden te noteren bij vertrek van/naar een afspraak. Ik ben dan zo iemand die dat dus vergeet, of geen pen bij de hand heb, of een pen die het niet doet. Kortom, dat wordt niet wat, teveel moeite.

Maar ik heb wel altijd mijn smartphone bij de hand, en een foto van de tellerstand is zo gemaakt. En als je ook je bedrijfsuren bijhoudt, weet je ook precies hoe laat je ergens vertrok.

Dropbox

Je wilt natuurlijk niet eerst je telefoon zoeken om die foto’s boven water te krijgen voor je administratie.

Daar hebben we Dropbox voor! Dit is een manier om je tellerstanden soepel over te dragen naar je pc of tablet. Dit gratis account geeft je zo’n 8 GB aan geheugen in de cloud, zodat je overal je bestanden kunt ophalen. En belangrijker: je kunt Dropbox ook op je smartphone installeren en de optie meegeven om alle foto’s direct te uploaden naar de cloud. Gevolg is dat je alleen nog maar je Dropbox hoeft te openen om de tellerstanden over te nemen in je administratie.

Kilometeradministratie klaar voor gebruik!

Nu is je kilometeradministratie klaar voor gebruik. Dus Dropbox installeren op je smartphone en pc, optie “camera upload” aanzetten en een foto maken van je tellerstand zodra je ergens vertrekt. Zo simpel is het. Succes!

bouwkundePro

ing. Maurice van Dinther